Over Bert Overbeek

herschaalde-kopie-van-197753562_5_40qvEen gedreven schrijver. Poëzie, columns, een roman en  managementboeken. Is ook oprichter van www.jongebazen.nl (meer dan 100 000 lezers per jaar, intussen meer dan 1250 artikelen). Geprezen vanwege eigenschappen die ook bekritiseerd kunnen worden. Bekritiseerd vanwege eigenschappen die ook geprezen kunnen worden. Verzot op kunst, literatuur, muziek en filosofie, maar ook op Lucky Luke, cabaret en humor. En het meest nog op lekker eten en reizen.

Is autodidact, heeft zich erg veel zelf aangeleerd. Heeft een vriendin en een dochter. Hij publiceerde een aantal redelijk verkochte boeken. ‘De minkunst van de vagebond’ (gedichten, 2000), ‘Van veranderingen en andere dingen’ (essays, 2004), ‘The scourge’ (historische novelle, 2005), ‘Waar ooit het loof en zee’ (gedichten, 2006),  ‘Schelmenschuim en kroeggekuier’ (gedichten, 2008) en ‘Heerlijk, de werkvloer op!’ (managementboek, 2008-2009), ‘Goeroegetwitter’ (2010), ‘Voer voor jonge bazen’ (2011), ‘Bert’s Breinboek voor Managers en Trainers’ (2013), ‘Guernica en Zaharra’ (2014), ‘Slechte chefs werk je weg’ (2014) en ‘Het arcadisch moment’ (2014)

Advertenties

5 gedachtes over “Over Bert Overbeek

 1. Beste Bert Overbeek,

  Vorig jaar zijn we gestart met Aan het woord! in de regio’s Achterhoek, Rivierenland en Veluwe – een schrijfwedstrijd voor (amateur)schrijvers die niet eerder hebben gepubliceerd. Het was een groot succes en is nu uitgebreid net de regio’s Apeldoorn en Nijmegen.
  Ik ben coordinator van de regio Veluwe en nog op zoek naar een jurylid met know-how van poezie. Gezien uw staat van dienst en Veluwse roots, keam u uiteraard meteen in mijn gedachten.
  Indien u hiervoor tijd c.q. interesse heeft, kunt u mij mailen – bellen mag uiteraard ook: 06 24134180
  Meer informatie over Aan het woord! is te vinden op: http://www.aanhetwoord.nu.
  Ik hoop spoedig van u te horen.

  Met vriendelijke groet,
  Adri Jens

 2. Dag Bert,

  Voor mijn maatschappelijke reïntegratie studeer ik momenteel Nederlandse taal en schrijfvaardigheid op niveau 8 van het basisonderwijs. Naast belangstelling voor taal, geef ik me graag over aan filosofische en mystieke bespiegelingen. Hoofddoel van mijn herintreding in het Nederlands arbeidsproces is de muzikale vertolking van het kampleven uit mijn jeugd.

  Welke gedichtenbundel kan je me aanbevelen?

  Peer

 3. Beste Bert,

  Opmerkelijk het weergeven van jouw mening. Dit mis ik erg in de z.g.n geleerdheid, die kraken elkander alleen maar af. Ik heb het boek van Pim van Lommel niet gelezen, maar ik denk dat hij op een goed spoor zit. Ik ben inmiddels 74 jaar en heb tijdens mijn turbulente leven enige bijzondere ervaringen. Ik ben protestants op gevoed, toen ik m’n vader op latere leeftijd vroeg; hoe gelooft U, toen zei hij : het zit niet erg diep. Nu van kindsafaan is het bij mij totaal verdwenen. God is een verzinsel van lieden die macht over anderen wilden hebben. En de overheden hebben er best baat bij, dat het klootjesvolk gelovig is. Maar er is meer tussen hemel en aarde !. Er bestaat een grandioos liefde en stilte gebied, dit is niet aan enige religie gebonden. Ieder fatsoenlijk individu zal dit ervaren. Liefs van Gerrit.

 4. Beste Bert,

  We hebben elkaar voor het eerst ruim 30 jaar geleden ontmoet op een cursus van NS op de politieschool in Leusden.

  Je stond toen aan het begin van je schrijverschap. Ik vind het leuk om te zien, hoe zich dat heeft ontwikkeld tot je huidige bezigheden.

  Ik wens je al het goede.

  Vriendelijke groet,
  Sjaak Schouwenburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s