De Leeuw terug op zijn hoge niveau in Ranking the stars

Herschaalde kopie van P1050488Paul de Leeuw heeft even gezocht. Zijn populariteit begon terug te lopen. Maar zijn talent natuurlijk niet. En dat is te zien in Ranking the stars. De Leeuw is er een meester in om  de houdingen die mensen ophouden te bombarderen met een paar woorden of gebaren. Wie bij hem in een programma gaat zitten, weet dat het afgelopen is met bewuste image building; het gaat er om wie je echt bent.  De Leeuw doet wat alle kunstenaars willen: hij legt de werkelijkheid achter het facade bloot.

De Leeuw is niet zozeer terug, hij gaat verder in het spoor dat hij altijd al volgde. Dat van zijn talent. Het openbreken van imago’s en het zorgen dat mensen niets meer ophouden is, weet iedere journalist en presentator, a hell of a job. De Leeuw is er authentiek in. Hij is zo. Zoals ooit Ischa Meijer zo was, al was het op een andere manier. Wie met De Leeuw in contact komt, gaat open. En ik zou zijn critici willen vragen om hem dat maar eens na te doen.

In Ranking the stars moet je niet gaan zitten, wanneer je iets op te houden hebt. De Leeuw gaat niet om  je zwakke punten heen. En dat levert erg amusante televisie op. Zoals afgelopen zaterdag met Ferry Doedens. Venus as a boy, zong Björk lang geleden, en Coco Rosie had het in samenzang met Anthony van the Johnsons over Beautiful boys en dit zou zomaar van toepassing kunnen zijn op Doedens. Venus as a beautiful boy.

Ferry Doedens schuwt geen grove opmerkingen over anderen, bleek in De Leeuw’s programma. Gevoeligheden van anderen worden zonder pardon met de grond gelijk gemaakt. En dat zou allemaal niet zo erg zijn, als hij niet iedere keer zo verbolgen deed over de kritiek van anderen op hem. Maar goed, Paul de Leeuw weet daar wel raad mee.

Doedens bleek in de laatste uitzending van Ranking the stars nogal gevoelig over zijn haar.

-Je doet er langer over om dat op orde te krijgen dan alle vrouwen hier bij elkaar, zei Georgina Verbaan.  Kort daarvoor had ze Doedens overstuur gemaakt door het haar van Tim Hofman interessanter te vinden dan zijn smetteloze kapsel.

-Georgina, wat een nare opmerking, riep hij uit.

Zelf had hij kort daarvoor  meedogenloos uitgehaald naar Hofman.  Dat mocht dan wel. Uitdelen, ja, maar incasseren, ho maar. Dat levert je geen vrienden op, zei één van de panelleden. En toen kwam Paul de Leeuw in actie. Met dat prachtige talent van hem. Hij pakte een glas en goot het  leeg  over het gesoigneerde kapsel van de beautiful boy uit Drachten.

En terwijl iedereen het in zijn broek deed, bezorgde papa de Leeuw de jonge Ferry een ervaring waar hij hopelijk ooit om zal kunnen lachen.

Bert Overbeek helpt mensen en organisaties om goede prestaties vergezeld te laten gaan van een relaxte levenshouding.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s