Carice van Houten past bij de Vrienden van Amstel!

Gisterenavond waren de Vrienden van Amstel op televisie. Op Twitter werd er kritisch uitgehaald naar Carice van Houten, die goed kan acteren maar niet zou kunnen zingen. Zelden zo’n onzin gehoord. In haar duetten met De Dijk en Kane bleef ze moeiteloos overeind.Ze heeft een hele goede stembeheersing, geen noot is vals. Het is een perfectioniste en dat hoor je ook aan de manier waarop ze zingt. Misschien zijn mensen gewend geraakt aan de schreeuwerige stemmen van veel middelmatige zangers en zangeressen bij The Voice of Holland en Idols, en zijn ze dat per ongeluk mooi gaan vinden.

Van Houten heeft iets ingetogens, een gevoelige stem die ze erg goed beheerst. Dat hoeft niemand te verwonderen, want ze heeft iets met muziek. Ze heeft iets met Nick Drake en David Sylvian en ook de klassieken passeren regelmatig op Van Houtens twitteraccount. In Vredenburg heeft ze een paar avonden haar muziek mogen presenteren.

Ze heeft er verstand van. Meer dan de twitteraars die haar stem niet kunnen verdragen. En dat geldt voor een boel Nederlands talent. Het hoogtepunt gisterenavond was Barry Hay. Vooral fijn voor de kleine Van Velzen, die een groter talent kan worden als hij rustiger timet in zijn muziek. Aan de arm van Hay ging het met die timing een stuk beter.

Hay temperde hem dan ook. Aan het begin van hun duet stond Van Velzen met zijn armen te zwaaien. Hay hield hem tegen met een knipoog. Begrijp me goed, Van Velzen is een dynamische muzikant en niet de slechtste in Nederland, maar hij zet gewoon af en toe net iets te snel in.

Blij word ik ook altijd van Rowwen Heze die Ahoy veranderen in een swingende Tex Mex tent, waarin zelfs de meest doorgewinterde westerlingen Limburgs zongen. Samen met Rowwen Heze verscheen ook Guus Meeuwis, wiens ster tot ongekende hoogten lijkt te zijn gestegen.

Meeuwis is vaak op de korrel genomen, onder andere door Mike & Thomas in hun humoristische show. Ik begrijp dat wel. Als lid van een generatie die moeite heeft met Nederlandstalige muziek (was in mijn jeugd de muziek van onze ouders, waartegen wij ons verzetten), houd je altijd een slag om de arm bij Brabantstalige meezingers.

Toch is Meeuwis de kinderkleren ontgroeid. Hij is daarbij niet pedant, lijkt zich niets te verbeelden en krijgt de zaal altijd lekker in beweging. Samen met onze Volendamse vrienden de 3 J’s, Jan Smit en Nick en Simon, waarvan Barry Hay dacht dat ze Dikke Simon heetten, laat hij zien dat Nederlandstalig talent aansprekende muziek kan maken. Ik zal er nooit een fan van worden.

Geef mij maar de duetjes die onze betere artiesten aangaan met Carice van Houten die zich beslist niet moet beperken tot het acteren, en wellicht eens een Drake- of Sylvian-achtige plaat moet maken. Met gevoelige ballads. En veel duetten met de vrienden van Amstel.

(Bert twittert op de account ‘Goeroetweets’ en schreef onlangs het boek ‘Voer voor jonge bazen’. Zijn zakelijke fimpje is te vinden op www.pitchersupport.com)

(Indien een foto gebruikt is die niet rechtenvrij is, wilt u dat dan melden, dan zullen we hem verwijderen.)

Advertenties

2 gedachtes over “Carice van Houten past bij de Vrienden van Amstel!

  1. Helemaal eens met je mening over Carice, Bary, Rowen Heze en Guus!! Gelukkig een medestander die van echte zang houdt en niet van die opgefokte schreeuwlelijkerds.

    met vriendelijke groet,

    Gerard van Woudenberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s