In een lichtsoep met melkwegstelsels vol edelstenen

De oude man onder de olijfboom loog dat hij familie van Don Quichote was. Maar ik luisterde naar hem, want luisteren opent de hof van Eden voor je.  En leugens openen wegen naar nieuwe werelden, waar de waarheid ons vasthoudt in het oude. Ik weet waarom we leven, zong hij met zijn raspende zigeunerstem, si, si, si, ik weet waarom we leven.

Dit donkere heelal hier boven, met al die sterren en nevels en lichtbronnen en zwarte gaten, dit donkere heelal dijt uit als een ballon die je opblaast in een lichtsoep. Si, si, si, In een lichtsoep met melkwegstelsels vol edelstenen. Die uitdijing moet ongedaan worden gemaakt door miljarden mensengeesten. En daar is een maat voor gesteld. Si, si, si, daar is een maat voor gesteld. Dit leven bereidt ons voor op de inkrimping van het universum.

Ons universum is als een baarmoeder die uitdijt en samentrekt. Si, si, si, als een baarmoeder die uitdijt en samentrekt. En wij leven om onze bijdrage leveren aan de samentrekking. Aan de instorting van het donkere heelal hierboven. Zodat de lichtsoep resteert. Si, si, si, zodat de lichtsoep resteert. Wij moeten door de fase van de ballon heen. Dan bevrijden wij onszelf van duisternis en de wetten van de materie. Daarom leven wij. Si, si, si, daarom leven wij.

(Foto: nuraghi-cultuur Sardegna, Bert)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s