Oslo, Amy Winehouse en eindeloze hoosbuien; ga er niet onder gebukt!

Wat een week, zeg. De dood van levensliedcomponist Johnny Hoes en actrice Ina van Faassen verdwenen volledig in de drama’s die elkaar opvolgden in Oslo en Londen. Een christenfundamentalist met anti-islam-denkbeelden vond het nodig het leven te beëindigen van een hele reeks tijdgenoten. Ik wil maar niet snappen welk doel gediend is met de dood van medemensen, en al zeker niet in de christelijke hoek, waar het Heilige Boek zegt dat ‘gij niet zult doden’.

In Londen stierf een van de allergrootste zangtalenten van de wereld door middelen waar je het lichaam op snelle en effectieve wijze mee naar de andere wereld helpt. 27 jaar oud was het meisje. Veel te vroeg veel te groot geworden.

Zo loopt de een met wapens rond en de ander stikt in de drugs. En ondertussen sterven de boegbeelden van een generatie die een oorlog meemaakte maar veel minder het spoor bijster leek. Johnny Kraaykamp, Ina van Faassen en Johnny Hoes. En eerder al Heere Heeresma.

Van die laatste, de schrijver, is een woord overgeleverd dat ik hier graag citeer: Er is veel leed in de wereld, maar je moet er niet onder gebukt gaan.

(zie www.jongebazen.nl voor een artikel over Amy Winehouse)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s