Een paar vragen van de NOBCO voor Bert

De Nederlandse Orde van Beroeps Coaches nodigde mij afgelopen week uit om een workshop te doen over ‘Omgaan met lastige opdrachtgevers en lastige situaties’. Het werd een frisse en levendige boel, niet in de laatste plaats door de inzet van de deelnemenden. Het was helemaal een congres om door een ringetje te halen, daar op de 16e september op Nijenrode. Geweldig georganiseerd. Hulde voor de NOBCO, die in mij al jaren een dissident heeft, maar toch de moed heeft om me af en toe in haar blad te laten publiceren en op haar conferenties te laten meedoen. Ze deden ook nog een interviewtje op http://www.nobco.nl Hieronder de tekst.

Klik hier!

Bert Overbeek, trainer, coach, mediator, auteur, dichter, stelt dat er alle reden is handen en voeten te geven aan ‘zweverig gedachtegoed’. Vindt het boeiend vanuit zo’n basishouding problemen te bekijken, zoals ‘lastige’ opdrachtgevers. Verafschuwt goeroegedrag bij coaches, “omdat je nooit helemaal begrijpt wat de ander doormaakt”. Betrokken bij veranderingsprocessen bij, ondermeer, KLM, Lufthansa,Rabobank en De Nederlandse Bank.

Wat bezielt jou?

Positieve energie, creatief aanboren van mogelijkheden om vertrouwde dingen ineens anders te zien. Om ‘saai’ te veranderen in ‘kleurrijk’, kansloze situaties ombuigen tot kansrijke. Ik realiseer me dat er geproduceerd moet worden, resultaat boeken! Coaches die dat niet meewegen in hun begeleiding, vind ik weinig effectief.

Wie inspireert jou?

Oudere mensen, als zij praten over hun levens zonder te preken. Muziek, stilte, verlaten natuurplekken. Schilders als Modgliani, Picasso en Francis Bacon. Schrijvers als Bryson en Coetzee. Humor die, als intrigerende vorm van spiritualiteit, soms in een flits inzichten brengt die op geen enkele andere manier te genereren zijn.

Wat ga je delen met deelnemers aan jouw workshop?

De energie in jezelf die dingen kan ombuigen. De zoektocht naar een effectieve vorm om te gaan met lastige opdrachtgevers. Mensen zijn geneigd zich aan te passen, en afstand te doen van dat wat hen kracht geeft als ze met lastige situaties worden geconfronteerd. Ik wil ze laten zien dat dat niet nodig

Advertenties

Een gedachte over “Een paar vragen van de NOBCO voor Bert

  1. Hé Overbeek!!!!
    Was leuk om je vandaag even te ontmoeten. Wanneer gaan we samen een stevige pint drinken? Mijn telefoonnummer: 06 29598272

    Trouwens je hebt een ongelooflijk leuke weblog. We moeten een keer bijpraten!! Bel me!!

    Bert van Crugten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s