De Bosniër die zijn zoon Nerwin riep

Twogs zijn mengvormen van gedichten, blogs en tweets. In deze zelf bedachte vorm zal ik de komende tijd vaker zaken publiceren op deze weblog. Ik zocht al lang naar een vorm waarin mijn regels passen, en dit lijkt er erg voor geschikt. Bovendien sluit ze aan bij deze tijd. De derde twog heet ‘ De Bosniër die zijn zoon Nerwin riep’ en is onderdeel van een aantal gedichten over oorlog en de menselijke rol daarin. De reeks is gebaseerd op de DVD en TV-serie  ‘In Europa’ van Geert Mak.

‘De Bosniër die zijn zoon Nerwin riep, zijn stem uit de kramp. Bij de Serviërs zijn we veilig, Nerwin, kom maar jongen, kom maar bij je vader, bij je vader ben je veilig. Kom maar Nerwin, naar het dal waar ze ons verzameld hebben, ze doen ons niets. Naar het dal, zag je op tv, waar uitgehongerde lichamen bewaakt werden door weldoorvoede goedgetrainde militairen. Kom maar jongen, hier is het veilig. En neem de anderen mee die zich verstoppen.

Boven het massagraf hoort Nerwin deze woorden nafluisteren door de wind. Je moet niet naar je vader luisteren. Dan overleef je niet. Je weet niet of je vader een verrader is. Of hij je het massagraf in had willen loodsen. Daarover krijg je nooit uitsluitsel.’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s