Persbericht en eerste foto’s van goeroegetwitter in Artis

Het regende woensdagochtend in de Amsterdamse dierentuin Artis, maar dat mocht de pret niet drukken. In de Flamengoserre was er koffie en gebak voor ‘Goeroegetwitter’, mijn nieuwe boek. Even later overhandigde ik dit bij de voliere aan prof. dr. Willem Mastenbroek, de eigenaar van het ManagementSite-netwerk, die mij 5 jaar geleden de kans gaf om een eigen weblog op te starten in zijn netwerk: http://www.jongebazen.nl  Hieronder het vandaag uitgegeven persbericht en een foto-impressie van de presentatie  (zie ook http://www.jongebazen.nl)

Persbericht:

‘Zelfs overleden managementgoeroes twitteren

Wie weinig tijd heeft maar alles wil weten over bekende managementgoeroes kan ze nu in twitterstijl bestuderen.  In het nieuwe boek ‘Goeroegetwitter’ staan al hun ideeën in 140 tekens beschreven.

Consultant en dichter Bert Overbeek kroop in de huid van 49 bekende managementgoeroes en twittert in zijn nieuwe boek ‘Goeroegetwitter’ over hun beste ideeën en hun dagelijks leven. In steeds 140 tekens is te lezen hoe managementgoeroe Stephen Covey na het zwemmen moppert tegen mensen die de regie van hun leven uit handen geven door zich te veel bezig te houden met ad-hocdingetjes. Manfred Kets de Vries vertelt in lekentaal waar het volgens hem om draait in het bedrijfsleven: fun, love and meaning.

Volgens auteur Bert Overbeek zijn de ideeën van de goeroes te interessant om te laten verstoffen in onleesbare managementboeken. Overbeek: ‘Ik heb de ideeën van bekende denkers en ondernemers ontleed en in Twitterstijl herschreven. De beperking van 140 tekens en de toegankelijke stijl van Twitter bleek inspirerend te werken.’

Naast bekende mensen als Johan Cruyff, Seth Godin en Ricardo Semler twittert Overbeek ook namens tien overleden goeroes als Henry Ford, Eckart Wintzen en Freddy Heineken. Overbeek: ‘Het was even slikken, maar ik vond dat ik hun ideeën niet mocht weglaten. En laten we eerlijk zijn, de dood is natuurlijk geen excuus om niet te twitteren.’

De foto-impressie

Twitter en tweets hebben alles met vogels te maken. Vandaar de keuze voor een voliere van Artis.


Het was allemaal niet overmatig serieus. Het boek behandelt op een luchtige manier allerlei serieuze thema’s, maar er mag natuurlijk gelachen worden.


In Artis staat een boeddha. Wij kozen echter voor de uil, die de wijsheid van een goeroe in zich draagt en tevens vogel is.

Bert Overbeek en Willem Mastenbroek in gesprek


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s