Leeggekochte Nederlandse voetbalcompetitie, Feyenoord-Ajax roept herinneringen op

Gisteren was er Feyenoord-Ajax. Klassieker uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Het werd 1-1, en dat is niet bepaald een adembenemende uitslag. De teams hielden elkaar aardig in evenwicht en dat betekent vooral voor de Rotterdammers groei. Eerder dit jaar was Ajax duidelijk nog een paar maatjes te groot voor de ploeg van Been.

Been en Jol zijn trainers die terecht de sympathie van de supporters weten vast te houden. In Amsterdam en Rotterdam weten ze nu wel dat de grote tijden van weleer nooit meer zullen komen. Als kleine jongen viel ik het voetbal binnen in 1969, en het zal dan ook niemand verbazen dat ik in 1975 zo verwend was dat ik dacht dat Europa Cups en wereldbekers gewoon in Nederland hoorden.

Nadien is het nooit meer geworden wat het toen was. Feyenoord speelde AC Milan van de mat, Ajax zo ongeveer heel Europa. De twee clubs maakten bovendien de dienst uit in de Nederlandse competitie. Er waren twee topteams en de rest schikte zich daarin. Nu is dat anders. Enschede en Eindhoven spelen Ajax en Feyenoord naar de subtop.

Het kan ook niet anders. Ik heb al eerder gezegd dat Nederland leeggekocht is. Onze sterspelers verdwijnen nog voor wij ze goed en wel hebben kunnen bewonderen op de velden. En hebben we weer eens iets leuks, dan is het al weer weg. Ik betreur dat. Voetballers als Huntelaar en Drenthe zouden in Nederland veel hebben kunnen betekenen.

En denk je eens in dat al onze sterren uit het buitenland in Nederland zouden spelen? Dan wonnen we echt nog wel eens een cup hoor. Nee, Nederland heeft zich laten leegkopen en op onze velden loopt de middelmaat. Aardige voetballers maar geen toppers. Ze hebben ook geen sterren meer aan wie ze zich kunnen spiegelen. Die zijn weg.

Niet gek dat Feyenoord-Ajax veel van zijn glans heeft verloren. Ik heb geweldig veel sympathie voor de manier waarop Been en Jol de molens draaiende houden, chapeau ook voor het publiek, maar groot is het allemaal niet meer en eerlijk gezegd zal dat wel zo blijven zolang Nederlandse bedrijven de noodzaak niet inzien van sponsoring van een bedrijfstak die ons ook economisch geweldig vooruit kan helpen.

Want voetbal is overal een geweldige eyecatcher.

Advertenties

Een gedachte over “Leeggekochte Nederlandse voetbalcompetitie, Feyenoord-Ajax roept herinneringen op

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s