Carice van Houten, klein en groot tegelijk

cariceVoor wie het nog niet wist: Carice van Houten timmert aan de weg. Ze zal een rol spelen in ‘Er komt een vrouw bij de dokter’ van Kluun en in ‘Een gelukkige huisvrouw’ van Heleen van Rooyen. Dat zijn geen bijrollen in een B-productie, zal ik maar zeggen. Carice van Houten is een emotionele actrice met een enorme potentie. Wie haar een beetje volgt,  heeft op internet de afgelopen week tenminste 2 opmerkelijke zaken kunnen waarnemen.

Ten eerste het artikel dat haar optreden in ‘Zomergasten’ haar achteraf niet onberoerd heeft gelaten. Kennelijk is er veel kritiek gekomen, niet alleen op presentatrice van der Linden, maar ook op haar. Wat ik leuk aan haar vind, is dat ze dat gewoon openlijk vertelt in de media.

Er zijn recensenten die zelf niets kunnen maar wel voortdurend op- en aanmerkingen op anderen hebben. Ze leven er zelfs van. Ze zijn zelfs beeldbepalend. Die hebben dus veel invloed. Zoveel dat mensen zich schamen. Zelf vind ik dat Carice van Houten niets heeft om zich voor te schamen na ‘Zomergasten’. Vooral haar ‘Metamorfose’-filmpje was van een betoverende schoonheid.

Het tweede bericht was geen bericht maar een You Tube filmpje. Ik weet niet of het in scene is gezet, maar het laat zien dat ze woest wordt na een misleidende uitnodiging. Ze komt in de veronderstelling dat het om een film gaat. Maar het gaat om een You Tube filmpje. Ze gaat volkomen uit haar dak. Maar wel zo leuk dat ze onmiddellijk je sympathie opeist.

Ze heeft iets zeer directs en scherps, maar verliest daarbij haar gevoeligheid niet. Dat zal wel tegelijkertijd haar valkuil zijn. Ik ken meer mensen die dat hebben. Mensen die op het moment dat ze in hun gevoel geraakt worden, vlijmscherp worden, scherper dan ze misschien willen.

Ze heeft veel in huis, Carice van Houten. Geen wonder dat ze in verfilmingen speelt van twee zeer spraakmakende boeken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s