Nu echt iets boeiends: Karim Eharruyen!

karim‘Zharbia’ heet de CD van Karim Eharruyen. Wie van Marokkaanse, Arabische en Andalusische muziek houdt, kan deze CD bij de snaarinstrumentalist zelf bestellen. Je waant je in een theesalon in Granada of Marrakech wanneer je de plaat opzet. Ook al omdat er soms plotseling traditionele zigeuner-achtige muziek opduikt. Wie over de grenzen durft te kijken van de muziek, en verder durft te gaan dan de talloze lauwe en uitgekauwde songs die door de ether en in de huiskamers galmen, moet de CD echt zo snel mogelijk aanschaffen. Dat kan via de website van de Marokkaanse musicus, die overigens al 30 jaar in Nederland woont. Hier vindt u de link:  http://www.karimeharruyen.com

Ik ontmoette Karim tijdens een van mijn optredens in Utrecht. Ik vroeg hem me te begeleiden op zijn snaarinstrument. Het werd, zoals Pom Wolff het noemde, ‘gewoon een mooi optreden’. Afgelopen zondag vroeg ik hem om op te treden in het theater van Het Klooster in Harderwijk. Alleen. En als begeleider van mij. En het kwam er ook nog van dat hij samenspeelde met een andere favoriet van me, Robin van Vliet (http://www.discogs.com/artist/Robin+van+Vliet), en dat gebeurde op een verrassend speelse en passende manier.

robinHet publiek luisterde geboeid. En dan hebben we het niet over een publiek van louter alto’s en cultuurminnaars. Er zaten rockliefhebbers en Jan Smit-fans tussen. Grappig was ook dat kleine kinderen het zo waardeerden. De 3- en 5-jarige dochter van een goede vriendin begonnen spontaan te dansen, en de jongste probeerde buikschuivend in de buurt van de musici te komen. Ook zij werden geraakt door de 1001 nachten-klank van Karim’s dromerige muziek, die zoals gezegd een merkwaardig goede ‘fusion’ vormde met de toetsen van Robin van Vliet (zie afbeelding).

Op zijn site krijgt u trouwens een goede indruk van zijn werk. Karim bouwt zijn instrumenten zelf. Vooral de ud (spreek uit: oet) is een handelsmerk. Sinds kort moeten blogs betalen voor muziek die ze plaatsen. Dat ontneemt mij de mogelijkheid om fragmenten te laten horen. Maar wees gerust. U koopt geen gat in de zak. En nog slimmer is het wanneer u Karim gewoon eens een avond uitnodigt voor een optreden. De prijs is redelijk, en u geeft geen cent te veel uit.

Advertenties

Een gedachte over “Nu echt iets boeiends: Karim Eharruyen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s