Televisie: Margriet van der Linden laat andere kant zien

lindVorige week waren we kritisch over Margriet van der Linden, de presentatrice van ‘Zomergasten’. In het interview met Carice van Houten zagen we zo ongeveer alle valkuilen die ze in huis had. Maar gisterenavond zagen we haar van een andere kant. Er was meer ontspanning, ze lachte meer, ze deed niet zo psychoanalytisch, en al met al was het zelfs een aantrekkelijk interview.

Nu zullen critici zeggen dat Alexander Pechtold ook een boeiende gast is waar je je nauwelijks een buil aan kunt vallen, maar daarmee doen we Margriet van der Linden tekort. Ze liet eindelijk adempauzes toe (wat iets anders is dan de stilte om een ander meer te laten zeggen), en haar vragen waren meestal in de roos. Hier was gewoon een goede interviewster aan de gang. Wel één met bepaalde politieke sympathieën en dat dreigde even hinderlijk te worden in het gesprek over Israël en Palestina.

Daar leek het er even op dat ze niet luisterde naar Pechtold, dat ze hem tot een uitspraak tegen Israël wilde dwingen, terwijl Pechtold verkeerd gedrag van beide partijen afkeurde, en daarover ook zeer duidelijk was. Toch verstond ze de kunst om op zeker ogenblik niet door te gaan drammen, waardoor de kijker Pechtold toch kon volgen.

Misschien werd gisteren duidelijk dat Margriet van der Linden een erg goede politieke interviewer is, en misschien wat minder geschikt voor de Viktor en Rolfs en de Carice van Houtens van deze wereld. Een mens hoeft niet alles te kunnen. In ieder geval steeg ze gisteren voor mij met stip. We zijn nog niet van haar af, van Margriet van der Linden.

Advertenties

Een gedachte over “Televisie: Margriet van der Linden laat andere kant zien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s