Welkom op de vernieuwde Bertblog

imagesNa een paar jaar www.bertblog.nl als adres te hebben gehad ben ik nu verhuisd naar hier. De oude blog was niet meer up to date, en legde verslag van een bepaalde periode in mijn leven, die ik om meerdere redenen als afgesloten beschouw.

De komende tijd zal ik beginnen met een aantal oude artikelen opnieuw te plaatsen; ‘the best of’ zeg maar. Daartussendoor komen er nieuwe artikelen. Alvast veel plezier toegewenst.

Advertenties

Een gedachte over “Welkom op de vernieuwde Bertblog

  1. Tja, die familiegeschiedenis van ons.
    De kwartierstaat van jouw grootvader Cornelis Johannes telt tot nu toe 495 personen. Samen met hun gegevens is dat al een boekwerkje. Globaal gezien zijn de voorouders van jouw grootvader afkomstig uit de Kromme-Rijnstreek, het gebied rond Utrecht en natuurlijk uit de streek rond Heusden. Meestal waren het boeren, soms hele grote, soms kleine, maar meestal RK ondanks de reformatie. Er zat een enkele aannemer/timmerman tussen, wat boeren/herbergiers en wat Duitse import. Nette families, want vrijwel allemaal van onbesproken gedrag. In de arme 18e en 19e eeuw werden een aantal voorouders daghuurder (keuterboer en knecht), maar in de 20ste eeuw is de familie weer aardig opgekrabbeld.
    Ik ben bezig aan een boekje over jouw overgrootvader Barend van Woudenberg. Daarin komen ook gegevens over zijn voorouders en die van zijn vrouw. Circa 80% van de tekst is klaar.
    Maar er komt steeds wat tussen. Heb zojuist een studie naar de historie van tien laat-middeleeuwse hofsteden in Wijk bij Duurstede afgerond. Deel 1 is gepubliceerd en deel 2 komt in het maartnummer van het tijdschrift het Kromme-Rijngebied. Verder leg ik nu de laatste hand aan een onderzoek naar de fruitteelt in Wijk bij Duurstede tussen 1550 en 1850, ook i.v.m. publicatie. Daarna pak ik de draad van het boekje van Opa van Woudenberg op en maak het af.
    Dus nog even geduld. Hopelijk gaat het er dit jaar van komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s